Verschillende soorten airconditioners

Welke airconditioningsystemen zijn er?

We kennen het 'Single Split' systeem, dit bestaat uit één binnendeel en één buitendeel.
Daarnaast bestaat het ‘Multi Split’ systeem waarbij meerdere binnendelen aan slechts één buitendeel zijn verbonden. Het voordeel hiervan is dat het u buiten ruimte bespaard.

Welk type warmtepomp airconditioner past het beste bij uw situatie?

Afhankelijk van de grootte van een ruimte en het type ruimte, kunt u kiezen uit:
  • Wandmodel
  • Plafondmodel
  • Cassettemodel
  • Kanaal- of satellietmodel
  • Verrijdbare airconditioner

Wij beschrijven hier slechts enkele mogelijkheden die er op het gebied van comfortkoeling en -verwarming bestaan. Om de juiste keuze te bepalen, adviseren wij u de betreffende ruimte(s) door Klimaatidee Airconditioning te laten beoordelen voordat u over gaat tot aanschaf van een airconditioningsysteem. Dit vereist ervaring en inzicht waarover alleen een professioneel adviseur u een verantwoord advies kan geven.

Klik hier voor het contactformulier
origin

Wandmodel

Het wandmodel is ontworpen voor montage hoog aan de wand. Hierdoor wordt de gekoelde lucht ook hoog uitgeblazen waardoor hinderlijke tochtverschijnselen zoveel mogelijk worden voorkomen. Ook kunt u met dit model verwarmen.

In de woningbouw is dit het meest toegepaste type warmtepomp airconditioner. Maar ook in kantoor-, winkel- of praktijkruimtes kan het wandmodel uitkomst bieden. De fraaie vormgeving en compactheid bepaalt vooral de keuze voor dit model.

Vergeleken met andere 'split-systemen' met dezelfde capaciteit is het wandmodel veelal het voordeligst.
Het model is echter minder geschikt voor grotere ruimtes. (tot max. 150 m³/h)

Plafondmodel

Plafondmodel

Het plafondmodel wordt direct onder het plafond geïnstalleerd. Deze warmtepomp airconditioner kenmerkt zich door zijn grote luchtworp. Door het ontwerp wordt de koude of warme lucht strak langs het plafond uitgeblazen. Deze lucht heeft de eigenschap aan het plafond te kleven waardoor een gelijkmatige verdeling van de lucht door het vertrek plaatsvindt.

Het model is met name geschikt voor hoge ruimtes en/of lange smalle ruimtes. Ook voor horeca gelegenheden zonder systeemplafond biedt dit model vaak de oplossing.
Dit type airconditioner is het best geschikt voor ruimtes vanaf 100 m³/h.

Cassette model

Cassettemodel

Het cassettemodel wordt gedeeltelijk in het plafond geïntegreerd. Het model is verkrijgbaar in enkelzijdig-, tweezijdig- of vierzijdig uitblazende uitvoering. Alleen het platte gecombineerde aanzuig- en uitblaasrooster blijft zichtbaar. Groot voordeel van vierzijdig uitblazende cassette units is het gunstige uitblaaspatroon. De unit blaast de koude of warme lucht standaard naar vier zijden. Dit kan in de unit worden aangepast naar twee- of driezijdig, afhankelijk van het vertrek waarin het toestel hangt.

Overigens moet er voldoende ruimte tussen het plafond aanwezig zijn (circa 25 cm). Cassette units worden voornamelijk in kantoor-, praktijk- en winkelruimtes toegepast.

image2

Kanaal- of Satellietmodel

Het kanaal- of satellietmodel wordt uit het zicht tussen het plafond (of in een koof) gemonteerd. Uiteraard dient voor de toepassing van dit toestel ook weer voldoende ruimte tussen het plafond aanwezig te zijn (circa 35 cm). De geconditioneerde koude of warme lucht wordt door middel van luchtroosters of luchtslangen de ruimte in geblazen. Door bijvoorbeeld meerdere roosters toe te passen wordt in de ruimte een perfecte luchtverdeling verkregen.

Indien onopvallendheid geboden wordt, is het kanaalsysteem dé oplossing voor toepassing in winkels, kantoren, showrooms en dergelijke.

Mobile-Air-Conditioner

Verrijdbare airconditioner

De verrijdbare airconditioner wordt toegepast indien men, vaak voor een bepaalde tijd, op zoek is naar een oplossing voor het 'kleinere klimaatprobleem'. Dergelijke units zijn niet geschikt voor grote ruimtes (tot max. 125 m³). De mobiele airconditioner mag qua comfort niet vergeleken worden met een zogeheten 'split-systeem'.

De unit neemt vloerruimte in beslag, is minder stil en blaast de gekoelde of verwarmde lucht laag uit. Echter, het is koeltechnisch een goed alternatief en voordelig in aanschaf.

Wilt u meer weten over onze producten of wilt u een offerte aanvragen?
Stuur een e-mail aan info@klimaatidee.nl of bel: 010 5012555