Hoe werkt airconditioning?

Traditioneel werkt een airconditioner als een koelkast; warmte wordt getransporteerd van de ene naar de andere plaats. Deze warmte-overdracht tussen twee locaties gebeurt door gebruik te maken van een milieuvriendelijk koudemiddel. Eén van de voornaamste eigenschappen van een dergelijk koudemiddel is dat het gemakkelijk verdampt bij zeer lage temperaturen, waardoor warmte wordt onttrokken uit de aangezogen lucht.

U wilt koelen?

Een airconditioning systeem bestaat uit een binnendeel en een buitendeel.
Koelleidingen zorgen voor de onderlinge verbinding van de apparatuur. Het binnendeel zorgt voor circulatie van de lucht in de ruimte en neemt de warmte op. Het buitendeel geeft deze warmte af aan de buitenlucht. Bij dit proces wordt bovendien vocht aan de ruimte onttrokken, wat naast het koelen tevens een comfortabel gevoel oplevert.


U wilt verwarmen?

Door het koudemiddel in tegenovergestelde richting te sturen, wordt het systeem en het proces omgedraaid. Nu wordt de warmte onttrokken aan de buitenlucht en afgegeven aan de ruimte die verwarmt moet worden. Dit omschakelen gebeurt eenvoudig op de meegeleverde (afstands)bediening.

De warmtepomp Inverter uitvoering

Tegenwoordig is iedere moderne airconditioner uitgerust met Inverter-technologie. Deze Inverter-technologie zorgt voor een toerental geregelde afgifte van koude of warme lucht. Zowel het toerental van de compressor als van de ventilator is afhankelijk van de ingestelde temperatuur op de bediening. Het voordeel van deze technologie is dat Inverter-airconditioningsystemen energiezuiniger functioneren dan de oudere ‘aan/uit’ systemen. Tevens zijn deze stiller in bedrijf en wordt de temperatuurregeling nauwkeuriger afgestemd. De koel- en verwarmingscapaciteit van de Inverter-airconditioner is variabel en past zich dus nauwkeuriger aan de instelling van de gebruiker aan.

Wilt u meer weten over onze producten of wilt u een offerte aanvragen?
Stuur een e-mail aan info@klimaatidee.nl of bel: 010 5012555